Afbeelding: Raphael 15x10

Fietsend van Utrecht naar Mont Ventoux voor Nina

1-6-2015

Raphaël Peeters fietst deze zomer van utrecht naar de Mont Ventoux in Frankrijk. Lees hieronder zijn persoonlijke verhaal waarom hij dit speciaal voor Nina wil doen.

 

Ik ben Raphaël Peeters, een 22-jarige student uit Utrecht. Deze zomer zal ik in 16 dagen; 2350km fietsen voor Stichting Nina, met als eindpunt de Mont Ventoux die ik 3 maal op één dag zal beklimmen.

Wat is Stichting Nina? Stichting Nina is een stichting voor het goede doel die geld inzamelt voor onderzoek naar de genezing van hersenstamtumoren bij kinderen. Stichting Nina is opgericht door de ouders van Nina, Nina heeft helaas onze wereld moeten verlaten op 11-jarige leeftijd door een hersenstamtumor.

Waarom Stichting Nina? De keuze om voor Stichting Nina te fietsen en niet voor een ander goed doel was voor mij snel gemaakt. Nina zat in hetzelfde Strijkensemble enkele jaren geleden. Ik heb met het hele verhaal van de ouders van Nina kennis gemaakt tijdens de voorbereidingen van de deelname aan het FIMU (Festival International de Musique Universitaire) een jaar na het overlijden van Nina. De concerten stonden in het kader van Stichting Nina waar we cd’s verkochten waarvan de opbrengst naar Stichting Nina ging. Tijdens deze tour presenteerde ik tevens de concerten. Het verhaal van de ouders van Nina heeft me zo aangegrepen, dat ik besloten heb dat wanneer ik ooit in de positie ben kom dat ik Stichting Nina zou kunnen steunen ik dit ook doe wil doen.

Waarom fietsen voor het goede doel? Het begon met vakantieplannen die een vriend en ik aan het maken waren. Een fietstocht behoorde tot de mogelijkheden. Het idee kwam ter sprake waarom we niet een ‘mooiere’  invulling konden geven aan onze vakantie. Waarom moet een vakantie in het teken staan van de rust van de vakantieganger zelf, waarom kunnen we zelf ook niet wat betekenen voor de maatschappij? Er was geen moment van twijfel dat ik voor Stichting Nina zou willen fietsen.

Waarom deze route? Zomaar even fietsen kan iedereen. Vandaar een loodzware route, die de lijdensweg van een kind met een hersenstamtumor moet symboliseren. Het einddoel, de Mont Ventoux driemaal beklimmen is zwaar. Maar zo is het hele proces ernaartoe ook een weg met zware momenten. Ik fiets namelijk via de Alpen waarin ik menig Tourcol zal bedwingen. De keuze om Belfort te passeren was snel gemaakt, aangezien het FIMU in Belfort plaatsvond en dit voor mij een emotionele plek heeft ten opzichte van Stichting Nina.

Weken van training zijn hieraan voorafgegaan. Uiteindelijk zal ik 2.350 km afleggen, 30.000 hoogtemeters beklimmen en 11 tourcols bedwingen in 16 fietsdagen. 

Steun mijn actie door een bedrag te doneren aan Stichting Nina!!!!

Doneren kan door een bedrag over te maken naar:

NL 23 RABO 0169 9996 10 onder vermelding van Stichting Nina Winterswijk (ANBI gekeurd)

Onder de Mededeling: Fietsen voor Stichting Nina

 

© 2015 Stichting Nina Winterswijk.

Website & CMS | Frontis
Beeldmerk ontwerp | Bij Dageraad